Kontynuuj W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w "Polityce Cookies".

Regulamin

 

REGULAMIN VI MISTRZOSTW POLSKI PRACOWNIKÓW

BRANŻY PASZOWO-ZBOŻOWEJ W PÓŁMARATONIE

 

I Cel

 

1.Popularyzacja biegania wśród pracowników branży paszowo-zbożowej.

2.Oderwanie się na sportowo od obowiązków życia zawodowego.

3.Wyłonienie Mistrzyni i Mistrza Polski pracowników branży paszowo-zbożowej w Półmaratonie

w roku 2019.

 

II Organizatorzy

 

1.Burmistrz Grodziska Wielkopolskiego

2.Liceum Ogólnokształcące im. Juliusza Słowackiego

3.Komitet Organizacyjny Mistrzostw Polski pracowników branży paszowo-zbożowej

 

Kontakt:

W imieniu Komitetu Organizacyjnego

Przemysław Specjalski +48 502 653 089
pspecjalski@gdanskiemlyny.pl

Dyrektor XIII Hunters Grodziskiego Półmaratonu Słowaka

Marek Małecki tel. 606 90 26 44

m.malecki@grodzisk.wlkp.pl

 

III Termin i miejsce

 

VI Mistrzostwa Polski Pracowników Branży Paszowo-Zbożowej w Półmaratonie

odbędą się 9 czerwca 2019 r. w ramach XIII Hunters Grodziskiego Półmaratonu „Słowaka”

jako dodatkowa klasyfikacja w biegu głównym.

START 09.czerwca 2019r. (niedziela) godz. 9.00 Stary Rynek

BIURO ZAWODÓW- Grodziska Hala Sportowa ul. Żwirki i Wigury 2a

Uczestników Mistrzostw obowiązuje regulamin XIII Hunters Grodziskiego Półmaratonu „Słowaka”

 

IV Zgłoszenia

1.Zgłoszeń można dokonywać wyłącznie elektronicznie zgodnie z regulaminem

XIII Grodziskiego Półmaratonu „Słowaka”.

2.W zgłoszeniu do biegu należy zaznaczyć w zakładce Klasyfikacja dodatkowa – Mistrzostwa pracowników branży paszowo-zbożowej. ( w skrócie PBPZ ) oraz podać nazwę zakładu pracy.

  1. W Mistrzostwach mogą brać udział osoby reprezentujące następujące grupy gospodarcze:

a) firmy handlowe, których przedmiotem działalności jest obrót ziarnem zbóż ( właściciele oraz pracownicy na umowę o pracę )

b) firmy handlowe , których przedmiotem działalności jest obrót paszami lub ich komponentami oraz producenci tych komponentów paszowych, mieszalnie pasz , wytwórnie koncentratów paszowych ( właściciele oraz pracownicy na umowę o pracę )


c) przetwórcy ziarna zbóż, tzn. takie przedsiębiorstwa , które zmieniają postać fizyczną ziarna zboża , w tym zwłaszcza młynarze , przepakowują je  lub łączą  jego wydzielone części z innymi dodatkami w produkcji własnych wyrobów ( właściciele oraz pracownicy na umowę o pracę )

d) przetwórcy produktów zbożowych , którzy w swojej działalności zmieniają postać fizyczną produktów przerobu ziarna zbóż.np. piekarnie, przedsiębiorstwa wybranych działów przemysłu spożywczego itp. ( właściciele oraz pracownicy na umowę o pracę )

e) firmy wytwarzające i handlujące materiałem siewnym, w tym centrale nasienne ( właściciele i ich pracownicy na umowę o pracę )

 


Zawodnicy, którzy nie dokonają dodatkowego zgłoszenia ( odznaczenie w zakładce PBPZ) i nie podadzą nazwy aktualnego pracodawcy nie będą brani pod uwagę w klasyfikacji Mistrzostw.


V. Klasyfikacja i nagrody.


Klasyfikacja jest prowadzona w oparciu o zgłoszenie w dodatkowej rubryce w formularzu zgłoszeniowym na oficjalnej stronie XIII Hunters Grodziskiego Półmaratonu „Słowaka”.

Pomiar czasu prowadzi firma DATA SPORT.

Prawo do zgłoszenia w klasyfikacji będzie weryfikowane przed jak i po zakończeniu zawodów.

Nagrody to puchary i dyplomy za 3 pierwsze miejsca oddzielnie w kategorii kobiet i mężczyzn oraz gadżety reklamowe firm wspierających. Nie przewidziano nagród finansowych.

Zdobycie nagród i tytułów w kategorii OPEN XIII Hunters Półmaratonu „Słowaka” nie blokuje zdobycia nagród i tytułów w kategorii Mistrzostw Polski Branży Paszowo Zbożowej.


Ilość miejsc startowych w XIII Hunters Półmaratonie Słowaka jest ograniczona i decyduje kolejność zgłoszeń !!!

Rozpoczęcie zapisów w formie elektronicznej na stronie Półmaratonu w dniu 3 marca o godz. 18.00



W imieniu

Komitetu Organizacyjnego Mistrzostw Polski

w Półmaratonie Branży Paszowo Zbożowej


Przemysław Specjalski